The Measuring Room @ BLB Chartered Surveyors & Engineers

This slideshow requires JavaScript.

The Measuring Room installation as part of  the Times, Lines & Interludes event we designed for BLB Chartered Surveyors & Engineers to mark their move into new premises. This installation was set up in BLB’s kitchen, and the little movement sequence was captured just before taking it down again the next day. More about the event …

The Measuring Room is a confined and exact space that challenges participants to negotiate and engage with its rules – visitors are asked to play with a simple urban planning rule, the Floor Area Ratio, within the clearly defined space of a large sculptural measuring triangle. The more they play and physically negotiate / inhabit this triangular space, the more creative plot paper they will be able to take away with them, to use as they wish. In the context of the BLB event, participants used BLB’s packing paper, and created their own parcel of time to take away. More about the Measuring Room …

Above: The Measuring Room @ BLB – installation, CiCi Blumstein 2010. Photos: Joseph Young